Windows 8 DevCamp sessies

By Fons Sonnemans, posted on
1678 Views

Op 12 en 13 april 2012 heeft Microsoft Nederland in de Fabrique in Maarssen het Windows 8 Developer & User Experience Design Camp georganiseerd. Het was een druk bezocht evenement waarbij er een bijna 50/50 mix was van developers en designers.

De eerste dag bestond uit een programma van sessies, waarbij er ook breakouts waren voor developers en voor designers. Hiervan heb ik 2 sessies mogen verzorgen. Deze sessies zijn opgenomen en staan nu online op Channel9.

Het bouwen van een Metro style app

Deze sessie laat zien hoe met XAML, C# en WinRT een Metro style applicatie voor Windows 8 gebouwd kan worden. Er wordt getoond wat de veranderingen en toevoegingen zijn in Windows 8. Denk hierbij aan asynchroon programmeren en andere technieken die de kwaliteit van Metro style apps zullen verhogen.

Laat je Metro style app leven door tiles en notificaties

Gebruikers worden als het ware naar een app toegetrokken door het gebruik van actieve tiles op het start scherm. Notificaties die door de Windows Push Notification Service verstuurd kunnen worden, kunnen gebruikers weer de aandacht vestigen op een app zonder dat die actief is. In deze sessie wordt verteld hoe tiles en notificaties gebruikt kunnen worden. Er wordt ook geleerd hoe een tile een deep link naar specifieke informatie in een app kan verzorgen

Overige sessies

Cheers,

Fons

All postings/content on this blog are provided "AS IS" with no warranties, and confer no rights. All entries in this blog are my opinion and don't necessarily reflect the opinion of my employer or sponsors. The content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution By license.

Leave a comment

Blog comments

0 responses