SQL Server Performance Tuning training

SQL Performance Tuning

A Pragmatic Real World Approach To Tuning the SQL Server Database Engine.

Inhoud

 • Introduction: How to improve performance, Setup SQLServer
 • Tools & Databases: SSMS (TempDB, New Database, Filegroups), Query Plans, Azure Data Studio, SQL Profiler, SSDT, Query Store
 • Designing Tables: Columns, Primary Key, Sequence, Foreign Key Relationships, Indexes, Constraints, Indexed Views, In-Memory OLTP
 • T-SQL: DML with Output, Merge Statement, Temporal Tables, Partitioned Tables, Stored Procedures, Temporary Tables & Variables, Table Valued Parameters, Functions
 • Data Access: Tips, ADO.NET vs Dapper vs Entity Framework, BenchmarkDotNet (EF Core vs Dapper), Transactions

Gewenste voorkennis

Minimaal 6 maanden gebruik van SQL Server 

1 intensieve dag

De training is in te plannen in onderling overleg. Een normale trainingsdag is van 9:00 tot 16:00 uur. Een middag-avond training van 13:00 tot 20:00 uur is ook mogelijk (€ 100,-per dag meerprijs). In overleg kunnen trainingstijden aangepast worden.

In-Company training

Een In-Company (in-house) training wordt gegeven op uw locatie in Nederland of België. De deelnemers brengen zelf een laptop mee.

Een Virtual Classroom verzorgen wij met Microsoft Teams.

Aantal
deelnemers
Prijs per deelnemer
(afgerond)
Prijs bij dit
aantal deelnemers
3 € 603,- € 1.810,-
4 € 495,- € 1.980,-
5 € 430,- € 2.150,-
6 € 387,- € 2.320,-
7 € 356,- € 2.490,-
8 € 332,- € 2.660,-
9 € 314,- € 2.830,-
10 € 300,- € 3.000,-
11 € 300,- € 3.300,-
12 € 300,- € 3.600,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW.
Bij een training op uw locatie worden hiernaast ook reiskosten in rekening gebracht. Toeslag middag-avond training: € 100,- per dag.

Het door u beschikbaar gestelde lokaal dient te beschikken over een HD-beamer/TV met een minimale resolutie van 1920 x 1080 en een internetverbinding.

Small-Group training

Bij een Small-Group training komen de deelnemers naar ons kantoor in Asten en brengen een eigen laptop mee. Indien u niet beschikt over een laptop kunnen wij deze tijdens de training voor u beschikbaar stellen tegen een meerprijs van € 50,- per laptop. De training is inclusief lunch.

Aantal
deelnemers
Prijs per deelnemer
(afgerond)
Prijs bij dit
aantal deelnemers
1 € 650,- € 650,-
2 € 600,- € 1.200,-
3 € 550,- € 1.650,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Taal

De training wordt gegeven in het Nederlands (Dutch) of Engels (English), het lesmateriaal is altijd Engelstalig.

Benodigde software

SQL Server 2016 of hoger

Maatwerk

Deze training kan op maat gemaakt worden door bijvoorbeeld de inhoud te combineren met andere trainingen of door juist een onderwerp te laten vervallen.

Bij maatwerk worden de specifieke opleidingsvraag, de voorkennis en de leerdoelen besproken. Hiervoor kijgt u een gedegen opleidingsadvies om de beoogde leerdoelen efficiënt en effectief te behalen. In overleg met u wordt de inhoud en het aantal dagen van de maatwerktraining bepaald.

Reviews

Niels Bergervoet - Covadis BV - september 2022

Goede training om een breed overzicht te krijgen van al je opties om dingen sneller te maken Veel nieuwe dingen geleerd. wat meer complexere voorbeelden van data access zou mooi zijn. veel informatie

Frans van Ottele - Covadis - september 2022

Nuttige training. Veel informatie over benchmarking tools, tips en tricks en hoe je performance problemen kan herkennen/ oplossen.

Sander Bussink - Covadis B.V. - september 2022

Veel nieuwe dingen geleerd over SQL Server en data ophalen in C# code.

Luca - Covadis B.V. - september 2022

Een leerzame training. Erg persoonlijk waardoor het boeiend bleef. Het was goed te volgen en had genoeg ruimte voor vragen. Een verbetering zou zijn om meer oefeningen erin te zetten waarbij iedereen het zelf kan uitproberen.

Maxim van Maanen - Covadis - september 2022

Ik vond de SQL training nuttig. Ik heb een hoop dingen geleerd over Entity Framework en de performance van queries. Ik vond zelf de opdrachten lastig om zo snel te doen; maar dit komt meer omdat mijn kennis onder het niveau van de training lag. Fons sprak met veel kennis en overtuiging en was ook niet bang om toe te geven dat hij iets niet wist. Het was prettig om naar Fons te luisteren.

Simon - Covadis - september 2022

Veel geleerd over alternatieven voor migrations en database first.

Proud of our customers

 • Actemium
 • ASML
 • Besi
 • Maastricht University
 • Microsoft
 • Promexx
 • Sioux
 • Topic
 • Topicus

Get in touch

Met dit formulier kunt u informatie over een In-Company of Small-Group training aanvragen. U kunt in het bericht aangeven welke training u wilt, voor hoeveel personen, wanneer deze verzorgd moet worden en op welke locatie. Wij nemen vervolgens contact met u op.

U kunt ons ook bereiken via telefoonnummer +31 (0)493-688810 of per mail training@reflectionit.nl.