DevDays 2011 Sessies

By Fons Sonnemans, posted on
1729 Views

Ook dit jaar heb ik mogen spreken op het DevDays event van Microsoft dat op 28 en 29 april in Den Haag gehouden is. Deze keer met 3 sessies waarvan er twee op Channel9 te bekijken zijn. Helaas is mijn 'Windows Phone Marketplace' sessie van de Geeknight niet gepubliceerd.

Overzicht van Silverlight voor Windows Phone Toolkit

Microsoft heeft met het uitbrengen van de Silverlight Toolkit een aantal extra componenten uitgebracht voor het ontwikkelen van de Windows Phone applicaties. In deze sessie zie je wat de mogelijkheden van deze componenten zijn. De AutoCompleteBox, ListPicker, LongListSelector, DatePicker, TimePicker, ToggleSwitch en WrapPanel controls zie je ingezet worden voor mooiere applicaties. De services zie je toegepast worden voor gestures, context menu en pagina transities.

Download Presentatie en Code voorbeelden.

Designing Windows Phone Applications met Expression Blend

In deze sessie zie je hoe Microsoft Expression Blend gebruikt kan worden voor het ontwerpen van Windows Phone applicaties. De ApplicationBar-, Panorama- en Pivot controls zie je toegepast worden en zie je hoe je in Blend animaties, styling en de Visual State Manager kunt inzetten. Je leert hoe je Behaviors gebruikt om logica te implementeren zonder te programmeren. En tot slot zie je hoe je Sample Data en Data Binding gebruikt.

Download Presentatie.

Windows Phone Marketplace

Applicaties en games worden via de Windows Phone Marketplace gedistribueerd. In deze sessie zie je wat je moet doen om je eigen applicaties en games in de Marketplace te krijgen en eventueel er ook nog geld aan te verdienen. Je ziet de stappen voor registratie en applicatie upload. Je ziet aan welke eisen een applicatie moet voldoen, maar ook de tips en tricks om zo veel mogelijk downloads te genereren. Ook zie je hoe je de IRS formulieren kunt invullen zodat je niet te veel belasting betaalt.

Download Presentatie en Tiles Template voor Expression Design.

Cheers,

Fons

All postings/content on this blog are provided "AS IS" with no warranties, and confer no rights. All entries in this blog are my opinion and don't necessarily reflect the opinion of my employer or sponsors. The content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution By license.

Leave a comment

Blog comments

0 responses