Techdays 2012 Sessies

By Fons Sonnemans, posted on
1650 Views

Ook dit jaar heb ik mogen spreken op het Techdays event van Microsoft dat op 16 en 17 februari in Den Haag gehouden is. Deze keer met 3 sessies waarvan er twee op Channel9 te bekijken zijn.

Windows Phone applicaties ontwerpen en ontwikkelen met de Metro UI

Metro UI is de design-interface waarop Microsoft onder andere Windows Phone 7 en Windows 8 heeft gebaseerd. Het is minimalistisch, clean en - zoals de naam al weggeeft - geïnspireerd op borden die veelal op metro-, treinstations en luchthavens te vinden zijn. In deze sessie leg ik uit hoe je Metro toepast om mooie applicaties te ontwikkelen. Hierbij maak ik gebruik van Silverlight, Visual Studio, Expression Blend, Expression Design en de Silverlight Toolkit. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden uit bestaande applicaties demonstreer ik wat niet correct is en hoe dit op te lossen is. Hierbij worden o.a. onderwerpen besproken als vormgeving, animatie en navigatie.

Download Presentatie en Voorbeeld Code.

Windows Phone applicaties omzetten naar Windows 8

In deze sessie wordt een Windows Phone applicatie, die opgezet is volgens het MVVM patroon, omgezet naar Windows 8. Hierbij komen de verschillen in XAML, DataBinding, Animaties en Networking aan de orde. Ook wordt ingegaan op wat dit betekend voor de Touch bediening, Navigatie en Layout. Deze sessie zal voor een groot gedeelte bestaan uit demo’s waarbij de applicatie live omgezet wordt.

Download Presentatie en Voorbeeld Code.

Stand Up Windows Phone Development (GeekNight)

Deze sessie is anders dan wat u gewend bent. Geen slides, geen agenda maar live on stage ontwikkelen. In deze sessie ga ik een aan de hand van de input van de aanwezigen een windows phone applicatie maken, u roept wij bouwen. De app zal natuurlijk ontwikkeld worden met Visual Studio en Expression Blend. Wat het wordt is dus nu nog niet bekend, leerzaam en leuk wordt het zeker!

Download Voorbeeld Code.

Helaas zijn er zijn geen videos van de Geeknight sessies.

Cheers,

Fons

All postings/content on this blog are provided "AS IS" with no warranties, and confer no rights. All entries in this blog are my opinion and don't necessarily reflect the opinion of my employer or sponsors. The content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution By license.

Leave a comment

Blog comments

0 responses